Paranoici, ljubitelji teorija zavere i svi oni koji misle da su Maje bile u pravu i da nas čeka sigurna apokalipsa mogu da odlepe ovog trenutka.

Astronomi su otkrili sasvim novu i do sada nepoznatu kometu koja upravo proleće Saturn i kreće se u pravcu Zemlje.

>>> Kako će nestati naš svet?
>>> Nećete verovati koliko ljudi veruje u smak sveta…
>>> Pošaljite seksi slike u svemir!

E pa kometa po imenu 2012 S1 je prilično velika, ima skoro 5 kilometara dužine i sastoji se od kamenja i leda.

U ovom trenutku prolazi Saturn i postaje sve sjajnija na našem nebu. Kometu su otkrili Rusi Artyom Novichonok i Vitali Nevski iz Naučne optičke mreže kod Kislovodska, a druge opservatorije su potvrdile njeno postojanje i putanju.

Na osnovu dostupnih podataka njena orbita je slična kao ona Velike Komete koja je 1680. godine proletela pored Zemlje i za koju se smatra da je predstavljala najveći događaj na nebu ikada viđen sa Zemlje. Komeda S1 će tako biti sjajnija i od punog meseca.

Ali ne sekirajte se pošto nas ova kometa sasvim sigurno neće ubiti! Očekuje se da će pored Zemlje proći na udaljenosti od oko 100.000.000 kilometara. A spektakularni prizor ćete moći da vidite krajem sledeće godine. Već u avgustu 2013. će biti vidljiva uz pomoć običnog dvogleda, a do kraja godine će biti najbolji astronomski prizor koji može da vam se desi u razmaku od nekoliko vekova. Ako preživite kraj 2012.-t,e spremajte foto aparate!

 

Zombi apokalipsa je moguća! Saznajte kako na ovom linku!