Istraživanje profesroa Smita pokazalo je da seks podstiče lučenje hormona zadovoljstva zbog čega ceo organizam, od krvnih sudova i mišića do nervnog i hormonskog sistema, funkcioniše uskladjeno.

U istraživanju se čak došlo do zaključka da nakon orgazma koža lica postaje glatkija jer se opuštaju facijalni mišići.

Takodje, dubok san nakon seksualnog odnosa je najbolji izvor lepote, a dokazano je i da seks podstiče kod žena lučenje hormona koji utiče na rast kose.

Profesor Smit došao je do zaključka da dva orgazma nedeljno produžavaju život. Vodjenje ljubavi barem jednom mesečno udvostručuje procenat muškaraca koji žive duže, a to su pokazala istraživanja na populaciji staroj od 45 do 59 godina.

Nedavna istraživanja pokazuju da je 62 odsto zdravih muškaraca i 30 odsto zdravih žena starijih od 80 godina i dalje seksualno aktivno.

Istraživanje je pokazalo da seks obogaćuje krv kiseonikom, odnsono da se redovnim seksom poboljšava cirkulacija celog organizma.

Istraživanja sprovedena na Stenfordskom medicinskom fakultetu pokazala su da seks ima izuzetno pozitivno dejstvo na mozak jer povećava količinu estrogena bez kojeg se moždana aktivnost i sposobnost pamćenja smanjuju. To znači da oni koji predugo apstiniraju postaju skloni demenciji.

(MONDO)

5 KOMENTARI

  1. Svaki odmeren odnos bilo verbalni ili fizicki(seksualni)moze pozitivno da utice na nas i nas zivot,daje kvalitet istom,gde bi mi trebali da se dobro i zdravo osecamo!

  2. Seksualni odnosi su jako bitni za svaku osobu. Seksualno neaktivne osobe su mrzovoljne, razdrazljive i nezadovoljne svojim izgledom. Mislim da su isto tako jako bitni i redovni seksualni odnosi. Kad odrzavam redovan seksualni zivot ja se stvaaarno bolje osjecam, raspolozenije, imam vise elana za nove poslovne poduhvate, izgledam fit, koza mi je ljepsa, lice sija, ma sva sijam ;))

  3. Al to je stvarno najsladja upala – moras priznati;)I ja cesto imam “te” upale, al kad god me onda zigucne neki misic, ja se odmah sjetim kako je sinoc bilo, a meni odmah osmijeh na lice :))))

Comments are closed.