Pre neki dan smo pisali o falsifikovanim kineskim električnim komponentama, ali to nije ni priblično opasno kao ovo što sada otkrivamo.

Podaci do kojih su došli Interpol, agencije za kontrolu proizvodnje, distribucije i ponude prehrambenih proizvoda ukazuju da Kinezi falsifikuju insekticide, pesticide i herbicide namenjene poljoprivredi, ali i mnoge druge stvari, pišu strani mediji.

Iz Kine preko Ukrajine u hamburšku luku tako stižu milioni tona sintetičkih zaprašivača sa lažnim deklaracijama.

Verbraucher Zentrale iz Hamburga upozorava da ta poljoprivredno zaštitna sredstva sadrže izuzetno opasne otrove odavno zabranjene u Evropi zapadnom svetu.

Kinezi takođe i u trećem milenijumu koriste opasni otrov DDT.

Kada hemikalije iz Kine namenjene poljoprivredi uđu u neku luku Evropske unije, teško je slediti njihov trag.

Procene nemačkih stručnjaka govore o tome kako je već skoro deset posto pesticida u Evropi falsifikovano na ovaj način.

Štete za čovekovu okolinu su nesagledive. Zagađuje se zemlja, voda, vazduh. Kolateralna žrtva mega irigacionih projekata rečnih sastava, na primer, erozija je tla kakvu civilizacija dosada nije zabeležila. Tu se više ne radi o mikroklimatskim promenama na ograničenom regionalnom nivou.

Ali ni to nije sve:

Kineske firme proizvode čak soja sos u čijem sastavu je i ljudska kosa.

Otpadne fekalne vode se prerađuju a iz njih se ekstraktuju sirovine namenje ljudskoj ishrani. Nećemo vam objašnjavati šta se jede. Zaključite sami.

Tako da, pazite gde kupujete i šta kupujete! Ništa bez srpskog seljaka!

 

Otkrijte i kako Kina može da špijunira skoro koga god poželi!

1 KOMENTAR

  1. Mogu Kinezi (i ne samo oni) da proizvode sta hoce, ta roba ne moze uci u zemlju koja standardima stiti svoje gradjane, a cariski organi rade ispravno…Pa sad, ko je kriv…???

Comments are closed.