Kapiramo da vam je ujutru stalo jedino do toga da pritisnete snooze taster na telefonu, ali imamo i jednu bolju ideju. A to je da namestite krevet čim ustanete. Da, jasno da vam nije baš do toga, ali ova navika donosi nekoliko važnih koristi za vas.

Organizacija

Uredan krevet će vam pomoći da budete bolje organizovani. Kada ste okruženi haosom, malo je verovatno da će u vašoj glavi biti red. Sa druge strane, kada ste u sređenoj sobi mnogo lakše ćete se organizovati za obaveze tog dana.

Higijena

Namešten krevet je mnogo bolji za vas i iz zdravstvenih razloga. Prašina neće padati čime ćete se sačuvati od alergija. Naravno, možete da sednete i na njega tada u odeći koja nije pidžama.

Vreme

Da, uštedećete vreme! Možda deluje čudno ali tako je. Ako imate naviku da uvek nameštate krevet čim ustanete onda se nikada neće desiti da se vratite u krevet pošto ste išli do toaleta. Takođe, tako ćete izbeći i razvlačenje i pritiskanje snooze tastera do besvesti.

Funkcionalnost

Namešten krevet donosi bolju funkcionalnost. Možete na njega da sednete u farmerkama, da ostavite stvari ili da ga iskoristite kao privremenu policu.

Nagrada

Dobro je da dan počnete malom pobedom. Uredan i lep krevet je upravo to i pomoćiće vam da se lakše borite sa obavezama.