Sneg i zima su završili svoje, sudeći po novoj prognozi, proleće stiže već SUTRA!

Meteorolozi kažu da je zima već iza nas i da će susnežica danas prestati da pada a onda stiže i lepo vreme.

Dnevne temperature će u sledećem periodu biti i do 12 stepeni, a retko će padati ispod nule čak i noću.

Meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Časlav Stanojević potvrđuje za "Press" da su niske temperature i hladna zima iza nas i da nas narednih dana očekuju rast temperature i dani mnogo više nalik na prolećne.

"Do kraja februara, temperature će iz dana u dan rasti, pa možemo da kažemo da polako ulazimo u proleće. Doduše, Baba Marta ima nezgodnu ćud, pa je sa njom uvek neizvesno", kaže Stanojević i dodaje da je sredinom marta moguć kraći sneg.

"Međutim, ono što je sigurno, to je da će temperatura narednih dana biti oko deset stepeni, što je u poređenju sa nedavnih minus 20 gotovo letnja temperatura", ističe Stanojević, i dodaje da i kiša krajem ove nedelje i početkom marta najavljuje stabilizaciju vremena i prolećne dane.

2 KOMENTARI

  1. NEVEROVATNO! Procitao sam da nam stize ledeno doba pa da je kraj zime i sada da nam zima tek dolazi….METEOROLOZI I “NAUCNICI” MOLIM VAS PRIPAZITE NA GLUPOSTI KOJE LUPATE JER U OVA TRI CLANKA NISTA NEMA VEZE SA VEZOM!!!!!!!!!!!!!!!

  2. NEVEROVATNO! Procitao sam da nam stize ledeno doba pa da je kraj zime i sada da nam zima tek dolazi….METEOROLOZI I “NAUCNICI” MOLIM VAS PRIPAZITE NA GLUPOSTI KOJE LUPATE JER U OVA TRI CLANKA NISTA NEMA VEZE SA VEZOM!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.