Za doručak jedete 8 jaja, radite 145 sklekova a onda pešačite 3 kilometra do grada sa tegovima na nogama? Uz to se nekada bućnete u vodu kada vam sasvim spontano dođe da odradite triatlon, a omiljena zabava je boravak u prirodi sa ortacima gde sami lovite večeru?

Sjajno!

Imamo sada i telefon za vas! To je Sony Ericsson Xperia Active. Ako mislite da na tržištu već neko vreme nedostaje pravi neuništivi telefon, otporan na sve nedaće poput vode ili prašine ovaj snažni macan je model za vas. Ali to nije grubijan na prvi pogled, pošto se njegova snaga krije ispod nežnog izgleda.

Ipak, čim ga uzmete u ruku biće vam jasno o čemu se radi. Metalni ram okružuje ceo telefon i pre svega štiti ekran osetljiv na dodir. Sa donje strane je maleni otvor koji je takođe urađen od metala, pa ne morate da se brinete da će vam veliki grizli oteti vašeg ljubimca dok se budete igrali sa njim u šumici. Svi otvori ovog modela su zaštićeni gumenim čepovima koji garantuju rad čak i pod vodom.

Telefon je dovoljno mali da ga smestite u džep, ali funkcionalnost nije trpela zbog toga. Ekran osetljiv na dodir je dijagonale 3 inča, ali je Sony Ericsson prilagodio Android operativni sistem pa će svim funkcijama moći da se lakše i brže pristupa uz bolje iskorišćenje površine ekrana. Pored tone Android aplikacija koje možete da sami instalirate, telefon dolazi i sa nekim koje će vam dobro doći u ekstremnim uslovima korišćenja, poput recimo kompasa ili brojača koraka i barometra. Tu je naravno i lični trener koji će vam pomoći da izvučete maksimum iz vaših mišića.

 

Još malo pa će ova Xperia da počne da viče na vas i traži da uradite još 20 sklekova kada otkrije da vam je pao moral. Tako je momče, možeš ti to!

Što se tiče tehnikalija tu je i kamera od 5 megapiksela, GPS prijemnik, WiFi, Bluetooth i ležište za micro SD memorijsku karticu. Rezolucija ekrana je 480 x 320 piksela a kvalitet je veoma dobar, baš kao i snimljene fotografije.

Koliko je ovo dobar telefon namenjen svima koji neće potrošiti najbolje trenutke života u kancelariji, govori i podatak da će super raditi i kada su vam prsti mokri. Većina drugih modela sa ekranom osetljivim na dodir će u takvoj sitaciji malo odlepiti, ili u goroj varijanti sasvim prestati da radi.

U kompletu se dobijaju druga leđa, slušalice i torbica za nošenje telefona na nadlaktici, koja će vam sigurno koristiti dok trčite, vozite bajk ili samo uživate u životu.

Zaključak – ŽELIMO GA!