Sećate se kako je Nikola Tesla spavao sam par sati dnevno a uz pomoć električne energije uspevao da bude genije?

Sada to može da se uradi i u kućnim uslovima. Tako će možda i neki novi genije da nastavi tamo gde je on stao, uz to osvetla obraz porodice, nacije i celog sveta!

Sve je potrebno za tu akciju je baterija od 9 volti i mao elektronike. Stvarno vam kažemo! Evo i kako!

Ceo koncept su razvili naučnici sa Harvarda za potrebe američke avijacije koji su otkrili da pilotima treba duplo manje vremena da nauče neke veštine kada su izloženi blagoj struji. Uz to su im se popravile i druge mentalne sposobnosti više puta.

U suštini se sve svodi na uređaj koji propušta blagu struju kroz mozak, baš kao što je prikazano na slici. Baterija, dve žice, jednostavna elektronika, katoda sa plus naponom i anoda sa minus i eto genija. U teoriji!

"Vidim vreme kada će ljudi moći da jednostavan uređaj kontrolišu sa iPad-a kada im je potrebno da urade domaći ili druge teške zadatke", kaže profesor sa Oxforda Cohen Kadosh.

Naučnici ipak kažu da ovo nikako ne bi trebalo da probate samostalno pošto postoje opasnosti od napada i drugih čudnih reakcija organizma, čak i kada biste imali šemu kako da napravite uređaj. Dakle, ipak ne pokušavajte! Uostalom, znate da nikada nećete biti genije.