Debitantstki igrani film “Klip” rediteljke Maje Miloš osvojio nagradu za najbolji film "Tiger Award" na upravo završenom  41. Internacionalnom Filmskom Festivalu u Roterdamu. Film “Klip” je takodje osvojio i KNF nagradu holandskih filmskih kritičara koja pomaže distribuciju filma u ovoj zemlji.

U obrazloženju nagrade za "Klip" se kaže: "Energično , buntovno, autentično, iskreno i otkrivajuće delo, koje modernim sredstvima opisuje "mobilnu" generaciju, koja dokumentuje svoj život snimcima na mobilnom telefonu. "Klip" postavlja mnoga pitanja i ne daje odgovore."
 

> Pročitajte naš intervju sa Majom Miloš

 

Film je prikazan u okviru zvaničnog takmičarskog programa “Tiger Award Competition”, a to mu je ujedno bila i svetska premijera kao i prvo zvanično učešće jednog srpskog filma na ovom svetskom festivalu A kategorije.

Jasna je tinejdžerka koja živi okružena oskudicom beogradskih predgrađa. Otac joj je teško bolestan i besna je na sve i na svakoga, uključujući i sebe. Zaljubljena je u Đoleta, dečka sa kojim ide u školu, ali ni od tog odnosa ne dobija sve što bi želela. Turobnu svakodnevicu pokušava da potisne eksperimantisanjem u seksu, drogama i izlascima, sve vreme snimajući mobilnim telefonom sebe i ljude koji je okružuju. U tom surovom okruženju ipak se rađaju ljubav i nežnost.

Glavne uloge tumače Isidora Simijonović, Katarina Pešić, Sonja Janičić, Monja Savić, Jovana Stojiljković, Vukašin Jasnić, Vladimir Gvojić. Direktor fotografije je Vladimir Simić, a montažer Stevan Filipović. Film je snimljen u produkciji filmske kuće Baš Čelik iz Beograda.

Film "Klip" će na redovnom bioskopskom repertoaru biti od 08. marta.