Kao i po običaju, na kraju godine atmosfera po beogradski klubovima, ali i nekim drugim koncertnim prostorima, se zahuktava, sve u stilu Nove godine koja samo što nije stigla.

16. decembra, u zanimljivom ambijentu, na samoj reci, na splavu Office pub, imaćemo prilike da čujemo osnivača grupe Gotan Project, Filipe Koen Solal. Pošto po prvi put nastupa u Srbiji, publika će premijerno moći da uživa u njegovim remiksima tango i latino ritmova čuvene francuske grupe.

Isto veče, opet u blizine reke, u Kulturnom Centru Grad, članovi grupe Vroom su zakazali nastup za 22h. Ovaj kocert će ujedno biti i premijera nove postave benda koja će tom prilikom izvesti najveće hitove Vrooma, ali i pesme sa novog albuma INPUT koji su objavili u junu ove godine.



U Domu omaladine 17. decembra u 21h  očekuje nas koncert kultnog sastava Eva Braun. Posle decenijske pauze, bend Eva Braun je u martu ove godine objavio dupli album, koji je odlično prošao kod publike, tako da nema razloga da ne budete u ”Amerikani” to veče, pošto domaćini obećavaju odličnu svirku.

Nekoliko dana kasnije, na ”drugoj strani obale”, 23. decembra bosansko-hercegovački bend Dubioza kolektiv održaće kocert u Hali sportova na Novom Beogradu, a kao specijalni gost nastupiće grupa S.A.R.S. Ovogodišnji dobitnici MTV nagrade kažu da – Svi su dobrodošli, svi su dobrodošli – tako da ako ste poštovalac njihove muzike, Hala sportova će to veče biti pravo mesto za vas.

Pred sam doček Nove godine, 29. decembra u velikoj sali SKC nastupa grupa Eyesburn. Posle pet godina pauze, grupa Eyesburn se ponovo okupila u aprilu ove godine, a 29. decembra imaćemo prilike da čujemo stare hitove, ali i sasvim nove pesme, koje će se uskoro naći na njihovom sledećem albumu. 

Mi smo vam predložili neke od opcija, a na vama je samo da izaberete mesto i vreme i da uživate u kvalitetnom provodu.

Katarina Mitić