Došlo je 5 kineskih minuta za sve ekologe i druge društveno angažovane face!

Destinacija: Kineski Tržni Centar, Blok 70.
Misija: Pronađi i kupi
Budžet: 150 dinara

Status: Obavljeno

Pronašli smo ultimativni gedžet za sve ekologe, vegetarijance, članove nevladinih organizacija, planinare, gejeve, muškarce u kariranim košuljama iz osamdesetih i druge ljude koji se trude da vode računa o sebi i okruženju.

Ova baterijska lampa košta 150 dinara. Znamo da je mnogo, ali morate da to doživite kao investiciju. Pazite ovo! Da bismo pronašli jednu koja radi pre toga smo morali da pregledamo celu kutiju sa najmanje 200 komada. I našli smo je. Valjda kapirate da joj to daje na ekskluzivitetu.

Zelena boja odmah ukazuje na ekologiju, pa je tu i malena solarna ćelija koja puni bateriju. Mi smo odmah posumnjali da je u pitanju samo fora, ali kada smo otvorili lampu uverili smo se u svu raskoš kineske tehnologije. Stvarno je ugrađena solarna ćelija.

Za osvetljavanje su tu 3 led diode koje prave dovoljno svetla da čitate knjigu dok kampujete ili možda da shvatite da je to što šuška pored šatora veliki medved koji je upravo došao da proveri šta ima za večeru.

U kompletu dobijate gratis privezak za ključeve.

Eto, umesto da kupujete one užasne baterije i zagađujete prirodu nabacite ovu sjajnu lampu i ložite se da ste uradili nešto za životno okruženje. Ali samo ako možete da zaboravite na činjenicu šta sva ta industrija u Kini radi ozonskom omotaču, šumama i naravno jadnim radnicima… Ali, to je sitnica u poređenju sa blagodetima ove lampe.