Zima je na vratima, a to znači da je vreme da razmišljate i o Novoj godini! Bilo da volite skijanje ili doček Nove godine na nekom od trgova Evrope, ili možda čak kupanje na nekoj egzotičnoj plaži neke daleke destinacije, u turističkoj ponudi za svakoga se može pronaći po nešto. U zavisnosti od dubine vašeg džepa, naravno.

NEMATE LOVE NI ZA ŠTA

Kažu da ekonomska kriza nije pogodila naše krajeve. Verujem da se mnogi od vas ne bi složili sa tom teorijom. Ako ove godine niste te sreće da tatin keš trošite daleko od naših prostora, predlažemo da se za sadržaj obratite najbližoj turističkoj organizaciji i pokupite letke i prospekte o zimi u vašem kraju. Sigurno da postoji muzej u kojem niste bili, pozorište ili bioskop, a možda čak i kafić sa pristupačnim cenama. Promena će vam svakako prijati, i samo nemojte da sedite kod kuće u depresiji ispred TV kada vas molimo. Naravno, za doček Nove godine na trgovima u Srbiji ne treba vam ništa više od dobrog raspoloženja.

Program puta za Beograđane i sve koji žele da to budu makar na jedno veče

Prvi dan odmora je većini verovatno 31.decembar, pa dan počnite u dobrom raspoloženju uz muziku sa VH1-a. Okupite sve prijatelje koji nigde ne putuju i za početak skuvajte šerpu kuvanog vina. Ovde imate uputstvo kako se to radi profi. Videćete kako je sve lepše posle par šolja.

Zagrejani se uputite na trg na kome će se održavati Bog-zna-kakvi-sve koncerti. Patriotsko osećanje je čist gratis u ovoj varijanti, pogoto kada čujete Bajagu. Ne dopustite da vas alkohol popusti, pa da se smrznete ili možda umrete na ulici kao braća Rusi, već lepo konzumirajte i kuvano vince iz ulične ponude. Tako to rade u Evropi. Na Trgu Rebublike u Beogradu bude otprilike 20.000 ljudi, pa zabava neće izostati, pogotovo ako vam neka od milion petardi eksplodira u facu. Ali, ni urgentni nije daleko, a tamo su svi maskirani u doktore.
 

 

Za zimogrožljive u ponudi su i klubovi sa cenama od 20 do 60 evra. Samo se setite da rezervišete mesto u vašem omiljenom klubu na vreme.

VAŠ BUDŽET JE NIZAK ALI POSTOJI (100 DO 300 EVRA)

Sa ne tako slavnim budžetom nadate se da ćete otputovati. To i nije tako nemoguće.

Evropski gradovi po niskim cenama

Zamislite neki grad iz okoline u koji želite da odete i na Google ćete sigurno pronaći odgovarajuću ponudu domaćih agencija, koje nude skoro sve što se može ponuditi i to po povoljnim cenama. Još bolje, pronađite hostele i smestite se u jeftine sobe zajedno sa još 80 veselih studenata. Bilo da ste spremni da putujete u Beč, Veneciju ili npr. Budimpeštu samo na doček i nazad ili želite da ostanete par dana u Pragu, Amsterdamu ili Minhenu, sve to možete da izvezdete sa samo par stotina evra. Naravno, party putovanja pravi su izbor za mlade i one koji se tako osećaju. Zabava je zagarantovana, kao i umor od mrcvarenja u autobusima, ali za ono što dobijete za uzvrat u redu je istrpeti malo mrcvarenja. Mislimo na glavobolju, umor i mamurluk! Ima li šta lepše?

Skijanje i valjanje u snegu

 

Ako su vam skijanje ili vožnja borda ispred zabave a sneg ispred evropskih gradova za vas su u ponudi ski putovanja i to po cenama od 60-70 evra za vikende do 100–300 evra za sedmodnevne odmore u odmaralištima Srbije, Slovenije, Austrije, Italije, Bugarske, Francuske… Dodatni trošak na ovakvim putovanjima su ski pasovi koji mogu biti i do 100 evra za nedelju dana. Zato, preporučujemo da se raspitate šta sve uključuje cena koju vam nude u agenciji.

VAŠ BUDŽET JE VISOK ILI ASTRONOMSKI

 

Znači imali ste sreće u životu. Pa lepo, ne mogu svi da budu siromašni. Ako vam novac nije problem, zaista nije ni bitno koje je godišnje doba, i to je divno, ali šteta što je takvih ljudi u našoj državi malo. Umesto par stotina, vaš budžet je par hiljada evra, ili budžet ni ne postoji već samo neka zlatna kartica sa računom o kome ni ne vodite računa. Sem ako nemate ličnog asistenta koji bi vam organizovao putovanje, za vas u ponudi postoje Bali, Tajland, Indija, Mauricijus, Kenija i sve ostale destinacije koje možete da zamislite. Ova putovanja traju po 20-30 dana i teraju vas da zaboravite odakle ste došli, iz kakvog snega i hladnoće. Ako je tako onda vam samo preostaje da pročitate naš vodič za srpske bogataše

 

Tekst: Danijela Milovanović

1 KOMENTAR

  1. Ma kakav bre nizak budzet, uvek se nadje neki frajer koji moze skupo da provede devojke za novu i niko od njih nije ostao bez slatkog s€xy novogodishnjeg poklona 😉

Comments are closed.