Ovih dana pijem sa drugaricama po parkovima, Taš i Čuburac uglavnom i to posle 22h. Pristojno je i skroz bezbedno, pogotovo za budžet. U parku sam zaštićenija nego u klubu i kafiću.

Nađemo se tako mi šmizle pa udarimo po šetnji, to je obavezno i čim počne prohibicija mi smo na ljuljašci ili klupici.

Ne znam kakav je to izopačen, mračan, neshvatljiv, perverzan um smislio takvu glupost da posle 22h ne možeš da kupiš pivo ili bilo šta alkoholno i to kažem ja strejterka u duši, vidim žele da propagiraju cirkanje tokom dana, dobro…frust u svakom slučaju, a to nam je baš trebalo, još jedan frust.Cirkanje od 10 ujutru do 22h je poželjno društveno ponašanje, poručuje nova klauzula, a kupovina piva posle 22h je vrlo NO, NO.

Primećujem da se kod nas koji do sad nisu marili za opojnu tekućinu javlja nov hobi, razmileli smo se po gradu i baš minut posle 22h javlja nam se želja da popijemo po koju ili koje, iako mi za 15 godina izlaženja to nije palo na pamet ni jedanput, niti sam ikada poželela da pijem pivo u parku. Ali, otkad je ova glupost na snazi moja želja da to prekršim i tražim trafiku koja to isto krši dobija opsesivne dimenzije. Baš mi se pije posle 22h i neću da kupujem ranije gomile alkohola preko dana jer će mi se možda piti uveče. Jer pod jedan ne mogu tolko teško da nosim, pod dva izgledam kao alkos na kasi, pod tri ne planiram ni ozbiljnije stvari a kamoli to, kao jao, možda će mi se piti, nisam robot pa da se programiram. Znam da bi to vlasti bilo savršeno i ona radi na tome da smo istrenirani, ali automatik mozak je još uvek SF, šteta po vas, dobro za nas.

Samo vi presirajte neadekvatnim propisima, nakalemljenim tamo gde ne treba, nemojte uopšte da gledate geopolitički kontekst, samo udri po slepom prepisivanju tamo nekih zakona, frustracija je lavina, pa onda ko živ ko progutan. Kako to da se nije promenio zakon koji silovatelje pušta posle 3 godine, ali ovo je brzinski doneto. Kakav li je to dil i ko tu profitira? Uvek je ovo bila policijska država, ali ovo je previše, ako im ovo prođe, proćiće im bilo šta drugo. Alo! CIVILNO DRUŠTVO ČUJEMO LI SE?

Ne propagiram intoksikaciju, u pitanju je samo strah da sutra neću moći da npr. od 15h do 20h  da lakiram nokte jer je lak štetan za ozonski omotač. Ne bi me čudilo da tako nešto donesu, ili do 9h svi moraju da ispiju svoje kafe jer posle toga ne sme, jer loše utiče na nas, a kako i ne bi loše uticala kakve nam sve odvratne artikle uvoze, fuj, koji nekvalitet.

Možda ako ovi malo nekreativno luđi se dočepaju moći, pa ćemo svi morati da se krstimo i idemo u crkvu, ko ne dođe kad je predviđeno dobije minus, a kad nakrka tri minusa svi znamo šta sleduje, naravno vešanje na Terazijama. Ili nije nemoguće da ćemo svi morati da se ofarbamo u plavo jer su Sloveni bili plavi, pa su nas oni arnauti pokvarili. Jao, to ne bih preživela, ne bih menjala svoju "brineta sam i najlepša sam izgled", nikad.

4 KOMENTARI

  1. Sajsi, ti si carica… Sto vise slusam tvoje pesme i citam tvoje blogove, sve mi se vise svidjas! Nadam se da cu nekad naleteti na tebe u parku, pa da cirkamo i zezamo se skupa… 🙂

Comments are closed.