Donosimo vam 8 proverenih navika kojih morate da se pridržavate ako želite da imate odličnu liniju i živite zdravo. Uz samo malo truda i volje veoma lako možete da uradite mnogo toga za vaš organizam, a uz to izgledate i osećate se bolje nego ikad.

1. Brojite kalorije

Važno je da znate koliko kalorija ste uneli u toku dana. Vodite računa da ne preterate, ali i da se uravnoteženo hranite.

2. Vežbajte ujutru

Samo 15 minuta vežbanja svakog jutra garantuje da ćete ubrzati metabolizam, a uz to i unaprediti vaše zdravlje i pojačati imunitet.

3. Zakažite sport

Napravite plan rada i pridržavajte ga se. Ako je to potrebno platite skupu teretanu kako bi vam novac bio motiv.

4. Planirajte

Veoma je važno da planirate vaše obroke unapred. Prilikom odlaska u kupovinu napravite plan za sledeće dane i nikada ne dozvolite da skoknete po brzu hranu ili do pekare zato što nemate vremena.

5. Doručkujte

Žitarice i voće su najbolji način da počnete dan ali čak i jak doručak će biti dobar za vas pošto ubrzava metabolizam i sprema vas za izazove radnog dana.

6. Jedite sveže

Voće i povrće su idealne namirnice. Jedite ih što više, a njihova vlakna će se potruditi da vas učine sitim ali i punim energije.

7. Opet planirajte

Ponesite zdravu užinu. Umesto čokoladica, pojedite bademe koje ste poneli ili popijte jogurt. Važno je da planirate!

8. Balansirajte

Naravno, nije problem ako sa ortacima napravite roštilj i stvarno se dobro najedete. Važno je da posle toga nastavite sa zdravom ishranom i vežbanjem kako biste uspostavili balans.

1 KOMENTAR

Comments are closed.