“Caponyasa 360” – ovaj metod kombinuje principe tradicionalne vinjasa joge i kapoeire. Program kombinuju tehniku disanja pozajmljenu od indijske vinjase, plesne pokrete i pokrete preuzete iz borilačke veštine potekle iz Brazila. Glavna prednost ovog metoda je što ojačava mišiće na stomaku, pomaže vam da se rešite salca na bokovima i oblikujete zadnjicu. Autor "Caponyase" naglašava i da ćete poboljšati koncentraciju.

“Bar metod” – fokus ove tehnike inspirisane baletom je da poboljša fleksibilnost, izduži figuru i učvrsti mišiće. Metod je, za razliku od baleta, bezbedan za laike i zasniva se na praksi zatezanja mišića zadržavanjem poze. Ovaj fitnes režim obećava da ćete ako redovno vežbate imati predivno zategnuto telo kao plesačice, poboljšati držanje i imati bolju koordinaciju pokreta.

“Metamorphosis” je osmislila Tracy Anderson, koja je slavu stekla kada je postala Madonnin lični trener, a pomama za metodom se stvorila kada su se na listu klijenata Tracy Anderson upisale Gwyneth Paltrow i J-Lo. "Metamorphosis" se “bori protiv genetike” tako što angažuje grupe mišića koje se inače ne razrađuju često. Program je dostupan na DVD-u i sadrži 90 minuta vežbanja uz pažljivo probranu muziku.